dimecres, 13 d’octubre del 2010

RISSOTO DE MOIXERNONS I SALSITXA

Sempre he sentit això que el 'rissoto' el fa qualsevol, que no té cap complicació, i és bastant veritat. Controlant el temps de cocció, la resta no presenta grans problemes, però si excel·lents resultats.

Rissoto de moixernons i salsitxa


INGREDIENTS
1 ceba
Arròs rodó ( una tassa de cafè per cap )
1 sobret de moixernons secs
Salsitxa ( 1 per persona, aprox. )
Caldo de carn o pollastre
Aigua
Crema de llet
Formatge parmesà
Oli i mantega


ELABORACIÓ

1 . POSAR ELS MOIXERNONS EN REMULL. Amb aigua. Aquesta aigua després la farem servir per posar al rissoto. Per 3-4 persones, mig litre d’aigua, encara que podem tirar una mica llarg.

2. SOFREGIR LA CEBA. Tallar la ceba a trossets i sofregir-la amb oli i mantega.

2 . FREGIR LA SALSITXA. Tallar la salsitxa a trossets i fregir-la amb la ceba.

3 . COLAR L’AIGUA DELS MOIXERNONS. Mentre es fregeix la ceba, colem amb un drap fi o amb un paper que faci de filtre l’aigua dels moixernons, i afegim els moixernons a la cassola, procurant que no tinguin cap brossa.

4 . POSEM L’ARRÓS. Un cop mesurat, posem l’arrós a la cassola i li donem un parell de tombs.

5 . POSEM EL CALDO. Ajuntem el caldo calent i l’aigua dels moixernons, mes o menys a parts iguals, i mesurem 2 tasses i mitja de líquid per cada tassa d’arrós que hem posat. Posem el caldo a la cassola i el salem.

6 . RELLOTGE EN MÀ. Quan comenci a bullir, hem de comptar 18 minuts. Si veiem que ens hem quedat curs de caldo a mitja cocció, n’afegim una mica més, cap problema.

7 . POSAR-HI LA CREMA DE LLET I EL PARMESÀ. Quan faltin un parell de minuts, hi posem un raig de crema de llet. Quan falti un minut i posem un parell de cullerades de formatge ratllat.

8. RETIREM L’ARRÒS DEL FOC. I el deixem reposar un parell de minuts. Si el volem servir emplatat, preparem els motllos i la guarnició.

9. SERVIM l’arrós amb uns encenalls de formatge parmesà o bé amb el formatge ratllat.


MOMENT « MARRON GLACÉ » La major concentració és a l’hora de mesurar el caldo, però si ens quedem curts, ho podem arreglar. Cal estar atents amb la ceba, que no es cremi, sinó haurem de tornar a començar.

ESTRIS En una paella o una cassola, que no s’enganxi…

D’ON HE TRET LA RECEPTA? No sóc capaç de recordar-ho…

ADAPTACIONS I VARIANTS El 'rissoto' pot ser de moltes coses, perquè l’arròs combina amb molts productes. En comptes de moixernons ho podem fer amb ceps secs, que també són molt aromàtics. En comptes de salsitxa, trossets de pollastre.

1 comentari:

  1. Hola Núria,

    Em probat a casa aquesta recepta i, en lloc, de moixernons em possat bolets variats i també queda força bé.
    Gràcies pel teu blog i segueix així que nosaltres anirem fent els teus experiments.
    Petonets,
    Familia Pedraza Sopena

    ResponElimina