Fa alguns mesos que vaig ensopegant receptes amb farina d’ametlla.
Aquesta n’és una. La veritat és que aquests dolços de colors no m’havien cridat
mai l’atenció, em semblaven molt sofisticats i poca cosa més. Però he canviat
d’opinió: son molt bons, sorprenen i agraden, així que els he integrat al meu
receptari.
INGREDIENTS
Pels macarons:
3 clares d’ou (pasteuritzades o que hagin estat 3 dies a la nevera)
30g de sucre
200 g de sucre llustre
125 g de farina d’ametlla
colorants en pasta o en gel
Pel farcit (ganache de xocolata i fruita):
200 g de nata líquida, 35% de greix
200 g de xocolata
Pasta de fruita ( o melmelada colada )
ELABORACIÓ
1 . Picar el sucre llustre i la farina
d’ametlla amb una picadora per assegurar-se que siguin ben fines i tamisar-les.
2. Muntar les clares amb la meitat del sucre.
A mig muntar, afegir-hi l’altre meitat. Les clares han d’estar molt fermes,
fins que si donem el tomb al bol, no caiguin!
3. Anar-hi afegint la barreja de farina i
sucre llustre, en dues o tres vegades, amb moviments mooolt suaus, de fora a
fins, com si ens moguéssim a càmera lenta…
4. Quan la farina està integrada, aixafem la
massa contra les parets del bol, per assegurar-nos que no hi ha cap grumoll, i
si n’hi ha algun, es desfaci.
5. Separar la massa en tantes parts com
colors vulguem. Tintem cada part amb el colorant corresponent.
6. Posar les masses en mànegues pastisseres i
posar-les damunt d’una superfície antiadherent per anar al forn (paper o estoreta de silicona). Amb la manega molt vertical, fem rodones
d’uns 3 cm de diàmetre, deixant separació entre l’una i l’altra.
7. Posem les safates amb la pasta a la
nevera, completament planes, almenys una hora.
8. Mentrestant preparem el farcit. Bullim la
nata en un cassó o bé en un recipient de microones.
9. Quan bulli la retirem i afegim la xocolata
a trossos. Remenem bé fins que quedi una crema consistent..
10. Ho deixem reposar fins que quedi a
temperatura ambient i llavors hi afegim la pasta de fruita.
11. Posem la ganache en una màniga
pastissera, amb una "boquilla", si volem que faci una mica de dibuix, i la deixem
preparada per decorar.
12. Preescalfem el forn a 150º,
aire a dalt i a baix.
13. Enformem els macarons, 11-12
minuts. Depèn molt de cada forn.
Es tracta que estiguin fets però tous.per dins.
14. Els traiem del forn i els deixem
refredar damunt del paper. Han
d’estar totalment freds per desmotllar-los.
15. Els desenganxem amb compte i els separem
per colors. Posem la crema de xocolata damunt d’un macaró i amb un altre que
sigui de forma i mida semblant fem l’entrepà.
MOMENT « MARRON GLACÉ»
Hi ha varis moments que son delicats. El
primer, muntar les clares. A vegades, no sé perquè, no es munten bé. Com que és
el principi de la recepta, només és qüestió de llençar la barreja, rentar els
estris, secar-los bé i tornar a començar…
També pot passar que al posar-hi la farina i el sucre llustre, i
després d’aixafar la massa contra les parets, encara quedin petits grumolls. No
és greu, potser no quedaran tan llisos i bonics com a la pastisseria, però
estaran prou bé…
El que segur que no té remei és el temps de forn. Si us passeu, tindreu unes delicioses
galetes ametllades de colors…
ESTRIS Existeix a les botigues d’estris de cuina una estora de
silicona especial amb unes marques rodones, que ens facilita la feina a l’hora
de col·locar la pasta i que tingui una forma uniforme. Està bé, però no és
imprescindible. Les mànegues pastisseres tampoc son imprescindibles, podem fer-hom amb dues culleres.
D’ON HE TRET LA RECEPTA? La podreu trobar al web de Gadgets de Cuina,
que s’ha renovat i resulta molt útil per trobar-hi receptes!
ADAPTACIONS I VARIANTS D’entrada, podem posar una mica de cacau en
pols en la massa del macarons, substituint la quantitat corresponent de sucre.
També podem variar l’aroma de la xocolata amb licors, o fer una crema, en
comptes de la xocolata.
Segurament estan deliciosos, tenen una pinta impressionat.
ResponEliminaQuin nivell !!
Un petó.