dimecres, 5 d’octubre del 2011

TRUFES DE TARONJA

Una nova dosi de xocolata directa a la vena, pels apassionats pel cacau de totes les edats. Fàcil de fer, és molt apta per fer-la amb criatures, encara que serà inevitable que posin el dit a la massa…

TRUFES DE XOCOLATA

INGREDIENTS
200 g de nata líquida
100 g de melmelada de taronja amarga
450 g de xocolata negra trossejada
30 g de mantega
la pell de mitja taronja ratllada
fideus de xocolata per arrebossar les trufes


ELABORACIÓ

1 . BULLIR LA NATA en un cassó.

2. AFEGIR-HI LA MELMELADA, remenant fins que es desfaci.

3. POSAR ELS TROSSOS DE XOCOLATA  a la nata calenta i remenar fins que quedin desfets del tot.

4. INCORPORAR LA MANTEGA I LA PELL DE TARONJA RATLLADA, tornant a remenar-ho bé.

4. FOLRAR UN MOTLLO AMB PAPER FILM I ABOCAR-HI LA BARREJA. Ha de quedar un gruix d’un dit. Un motllo quadrat de 20 x 20 cm va bé. Aplanar-lo i procurar que quedi tot igualat.

5. DEIXAR-LO REPOSAR A LA NEVERA d’un dia per l’altre, perquè s’endureixi.

6. Per tallar les trufes BUSQUEM UN GANIVET LLARG I OMPLIM UN RECIPIENT AMB AIGUA CALENTA per poder-lo sucar. Es tracta que el ganivet estigui calent i l’escalfor ajudi a tallar les trufes.

7. Traiem la massa del motllo i retirem el paper film dels laterals. ESCALFEM EL GANIVET, L’ASSEQUEM I TALLEM LA MASSA a quadradets fent talls verticals i després horitzontals. Cada 2 o 3 talls escalfem, i eixuguem de nou el ganivet.

8. ARREBOSSEM LES PORCIONS AMB ELS FIDEUS de xocolata, buscant un recipient petit, de parets una mica altes i posem una bona quantitat de fideus. Hi posem un parell de trufes i remenem perquè els fideus es vagin enganxant. Acabem de completar els costats que no hagin quedat prou plens prement amb els dits la trufa damunt dels fideus.

9. HO POSEM A LA NEVERA O AL CONGELADOR, segons ens agradi més.


MOMENT « MARRON GLACÉ »
És una recepta una mica perillosa per fer a l’estiu, amb el calor, perquè la xocolata, a l’hora d'arrebossar les trufes, de seguida es desfà, t’embrutes les mans, s’enganxa…el millor és tocar el menys possible les trufes, perquè l’escalfor de les mans de seguida ens fa una mala passada…Però si tenim ganes d’embrutar-nos, les fem rodones, amb les mans, els hi donem la forma abans d'arrebossar-les. Al final del tot es permet llepar-se les mans…

ESTRIS
Com a motllo per anar a la nevera serveix un motllo de pastís petit, o una carmanyola de plàstic, però sempre posant-hi el paper film.

D’ON HE TRET LA RECEPTA?
És una recepta que va publicar el Descobrir Cuina, quan publicava les receptes de TV3. És una proposta del pastisser David Castells, i no li deia trufes si no que parlava de bombons.

ADAPTACIONS I VARIANTS
La recepta original arrebossa les trufes amb cacau en pols. També és molt fàcil canviar el tipus de melmelada, i posar-hi, per exemple, melmelada de maduixa, de mores, o afegir-hi un raig de licor.

2 comentaris: