dissabte, 21 de gener del 2012

MINI MAGDALENES SALADES

Les barreges de dolç i salat tenen sempre un risc, no li agraden a tothom. Aquests aperitius sorprenen d’entrada, tenen bons resultats i, a més, son fàcils de fer. Molt adients per festes i celebracions!


Magdalenes salades

INGREDIENTS

( surten unes 40 magdalenes)

2 ous
50grs.de sucre
70 grs. de mantega fosa
100 grs. de farina
6grs. de llevat químic

Farcit
60-70 g de sobrassada


PREPARACIÓ

1. Preparar els motllos, posant els papers de magdalena dins de motllos rígids ( de fer muffins o flameres, per exemple), perquè quan vagin al forn no s’obrin.

2. Posar el form en marxa, a 200º.

2. Batre  els ous amb el sucre durant 5 minuts aproximadament, amb una batedora de varetes.

3. Afegir-hi la mantega fosa i la farina i el llevat químic tamisats, barrejar-ho a poc a poc, sense batre-ho.

4. Afegir-hi la sobrassada esmicolada i remenar-ho amb compte.

5. Repartir-ho als motllos, no omplint mai més de dues terceres parts, perquè quan creixi no surti. Podem repartir-ho amb una mànega pastissera o amb dues culleres petites.

6. Posar-ho al forn. En 8-10 minuts ja estaran cuites. Ho sabreu segur quan veieu que s’esqueixen una mica a la part de dalt.

7. Desmotllar-ho calent, però no cremant.


 

ESTRIS
Encara que sembli poc important, és indispensable que els papers de les magdalenes estiguin dins d’un motllo rígid, una mica més amples que el motllo en si, i que puguin anar al forn. També podem optar er fer-les directament en motllos de silicona, sense el paper.

MOMENT MARRON GLACÉ

És una recepta bastant garantida, només cal que ens assegurem que el farcit que hi posem sigui en la quantitat adequada i no porti massa oli o aigua. A forn, millor guiar-se per la vista.

D’ON HE TRET LA RECEPTA?
Aquesta també és una recepta fruit dels tallers de Gadgets de Cuina. Bé, en realitat l’original és amb carbassó i en petits motllos rectangulars...

ADAPTACIONS I VARIANTS

El farcit pot variar tant com vosaltres vulgueu. Jo les he fet també d’anxova, formatge blau, olives...Una bona opció és dividir la massa en dues o tres parts i en una mateixa tongada fer-ne de dos o tres gustos diferents. Llavora haurem d’adaptar la quantitat de farcit, es clar.

3 comentaris:

  1. juas,juas....madalenes de sobrasada !!!...ets un geni!!!

    ResponElimina
  2. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! prova-les també barrejant botifarra negra.

    ResponElimina
  3. Bones així amb sobrasada, també amb formatges, butifarra, taquets de bacon... Les faré, segur!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina