diumenge, 13 de febrer del 2011

CREMA DE COCO AL CURRI

La primera vegada que vaig menjar aquesta crema va ser al restaurant Negrefum, de Vilanova i la Geltrú. És molt aromàtica, perquè tant el coco com el curri tenen aromes forts. Em va agradar molt, i fa pocs dies vaig tenir l’ocasió de demanar-li a la seva cap de cuina, la Núria Lucas, la recepta. Si us agrada el coco, proveu aquesta arriscada combinació!


Crema de coco al curri

INGREDIENTS
150 g de ceba
200 g de patata
1 litre de llet
50 g de coco ratllat
1 llauna de llet de coco ( 400 g)
Curri

ELABORACIÓ

1 . SOFREGIR LA CEBA amb oli. Quan estigui transparent POSAR-HI LES PATATES tallades a daus i donar-li unes quantes voltes.

2. AFEGIR-HI LA LLET I EL COCO, deixant que bulli, a poc foc, fins que les patates estiguin cuites.

3. AFEGIR-HI LA LLET DE COCO i triturar-ho tot.

4. PASSAR LA CREMA PEL COLADOR XINÈS.

5. Servir-la freda o calenta, i POSAR-HI EL CURRI MÒLT PER SOBRE.

MOMENT « MARRON GLACÉ» És una recepta senzilla, de pocs ingredients, i té pocs moments delicats. No obstant això, cal vigilar bé la ceba que no es cremi, per exemple, i també tenir en compte que la let quan bull puja molt i es pot sobreeixir, per això cal tenir el foc baixet tota l’estona.

ESTRIS Per fer la sopa, una olla o una cassola una mica fonda, i després, important el colador xinès, que permetrà que el coco ratllat es quedi fora de la crema.

D’ON HE TRET LA RECEPTA? Ja he dit que me la va donar la Núria Lucas, cap de cuina del restaurant Negrefum. Havia provat de fer recerca per Internet, però totes les cremes de coco al curri que trobava portaven verdures i a vegades també pollastre. Jo buscava la senzillesa d’aquesta recepta…

ADAPTACIONS I VARIANTS D’entrada tant es pot prendre freda com calenta. Jo no li he posat sal en cap moment, i he posat el saler a la taula, cadascú té els seus gustos…Potser en comptes d’espolsar el curri per sobre, algú pot provar de fer un gelat de curri i fer-ne una bola…m’encanten les sopes calentes amb bola de gelat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada