divendres, 17 d’agost del 2012

MACARONS


Fa alguns mesos que vaig ensopegant receptes amb farina d’ametlla. Aquesta n’és una. La veritat és que aquests dolços de colors no m’havien cridat mai l’atenció, em semblaven molt sofisticats i poca cosa més. Però he canviat d’opinió: son molt bons, sorprenen i agraden, així que els he integrat al meu receptari.

Macarons


INGREDIENTS
Pels macarons:
3 clares d’ou (pasteuritzades o que hagin estat 3 dies a la nevera)
30g de sucre
200 g de sucre llustre
125 g de farina d’ametlla
colorants en pasta o en gel

Pel farcit (ganache de xocolata i fruita):
200 g de nata líquida, 35% de greix
200 g de xocolata
Pasta de fruita ( o melmelada colada )


ELABORACIÓ

1 . Picar el sucre llustre i la farina d’ametlla amb una picadora per assegurar-se que siguin ben fines i tamisar-les.

2. Muntar les clares amb la meitat del sucre. A mig muntar, afegir-hi l’altre meitat. Les clares han d’estar molt fermes, fins que si donem el tomb al bol, no caiguin!

3. Anar-hi afegint la barreja de farina i sucre llustre, en dues o tres vegades, amb moviments mooolt suaus, de fora a fins, com si ens moguéssim a càmera lenta…

4. Quan la farina està integrada, aixafem la massa contra les parets del bol, per assegurar-nos que no hi ha cap grumoll, i si n’hi ha algun, es desfaci.

5. Separar la massa en tantes parts com colors vulguem. Tintem cada part amb el colorant corresponent.

6. Posar les masses en mànegues pastisseres i posar-les damunt d’una superfície antiadherent per anar al forn (paper o estoreta de silicona). Amb la manega molt vertical, fem rodones d’uns 3 cm de diàmetre, deixant separació entre l’una i l’altra.

7. Posem les safates amb la pasta a la nevera, completament planes, almenys una hora.

8. Mentrestant preparem el farcit. Bullim la nata en un cassó o bé en un recipient de microones.

9. Quan bulli la retirem i afegim la xocolata a trossos. Remenem bé fins que quedi una crema consistent..

10. Ho deixem reposar fins que quedi a temperatura ambient i llavors hi afegim la pasta de fruita.

11. Posem la ganache en una màniga pastissera, amb una "boquilla", si volem que faci una mica de dibuix, i la deixem preparada per decorar.

12. Preescalfem el forn a 150º, aire a dalt i a baix.

13. Enformem els macarons, 11-12 minuts. Depèn molt de cada forn. Es tracta que estiguin fets però tous.per dins.

14. Els traiem del forn i els deixem refredar damunt del paper. Han d’estar totalment freds per desmotllar-los.

15. Els desenganxem amb compte i els separem per colors. Posem la crema de xocolata damunt d’un macaró i amb un altre que sigui de forma i mida semblant fem l’entrepà.


MOMENT « MARRON GLACÉ» 
Hi ha varis moments que son delicats. El primer, muntar les clares. A vegades, no sé perquè, no es munten bé. Com que és el principi de la recepta, només és qüestió de llençar la barreja, rentar els estris, secar-los bé i tornar a començar…
També pot passar que al posar-hi la farina i el sucre llustre, i després d’aixafar la massa contra les parets, encara quedin petits grumolls. No és greu, potser no quedaran tan llisos i bonics com a la pastisseria, però estaran prou bé…
El que segur que no té remei és el temps de forn. Si us passeu, tindreu unes delicioses galetes ametllades de colors…

ESTRIS Existeix a les botigues d’estris de cuina una estora de silicona especial amb unes marques rodones, que ens facilita la feina a l’hora de col·locar la pasta i que tingui una forma uniforme. Està bé, però no és imprescindible. Les mànegues pastisseres tampoc son imprescindibles, podem fer-hom amb dues culleres.

D’ON HE TRET LA RECEPTA? La podreu trobar al web de Gadgets de Cuina, que s’ha renovat i resulta molt útil per trobar-hi receptes!

ADAPTACIONS I VARIANTS D’entrada, podem posar una mica de cacau en pols en la massa del macarons, substituint la quantitat corresponent de sucre. També podem variar l’aroma de la xocolata amb licors, o fer una crema, en comptes de la xocolata.

1 comentari:

  1. Segurament estan deliciosos, tenen una pinta impressionat.
    Quin nivell !!
    Un petó.

    ResponElimina